Götenehus
Espås

Postmodern arkitektur med spännande ljusinsläpp

Flera små kvadratiska fönster släpper in ljus och ger sikt åt alla håll i detta tidstypiska, postmodernistiska hus. Tack vare sin korsplan med öppna ytor där mittdelen har rest tak, känns huset luftigt och inbjudande.

Huset har en separat föräldradel med egen utgång till trädgården och ett angränsande badrum. I anslutning till entrén finns klädkammare och klädvårdsrum. Vardagsrummet har stora fönster och två pardörrar ut mot trädgården. Köket är öppet mot både entré och vardagsrum, matplatsen vetter mot entrésidan.

I andra delen av huset ryms barndelen med tre mindre sovrum, ett gemensamt allrum och toalett med dusch.

Mer om Espås

Ett längre reportage om huset Espås – ljusets hus – hittar du här!

Planritningar

Fasader

espas-2018-fasader