Egen projektledare

Projektledaren håller dig i handen genom hela processen

När du köper ett Götenehus med totalentreprenad får du en egen projektledare som håller i bygget. I samband med första byggplatsmötet kommer denne in i ditt husprojekt. Mats Andersson är en av alla våra duktiga projektledare och här svarar han på några vanliga frågor.

Vilken är din viktigaste arbetsuppgift?

– Att skapa samordningen mellan kunden, entreprenörerna och Götenehus är en av mina viktigaste uppgifter. Jag bokar byggmöten, håller i alla kontakter, stämmer av så att alla utför sina uppgifter rätt och att tidplanen håller. Ett projekt pågår i ca 22 veckor.

– Det är viktigt att jag är nåbar. Jag trivs i rollen som diskussionspartner för små och stora beslut, även om det mesta redan är beslutat. Nu kan det handla om saker som påverkar trädgården och andra detaljer. Från stomresningsdagen och fram till nyckelöverlämnandet har jag en varierande mängd kontakter med husägarna. Alla är olika, vissa vill ha mer och andra vill ha mindre stöd.

Vad behöver jag som kund utföra i projektet och vad kan jag lita på att du gör?

– Egentligen behöver du inte göra så mycket mer än att ta dina beslut vad gäller färg och trädgård och inredning. Alla de tekniska bitarna tar jag hand om i enlighet med det som du tidigare beslutat med Götenehus. Min förhoppning är att du inte ska känna att du behöver ta så stort ansvar för processen utan att du kan lita på att jag tar hand om den.

Vad är ditt driv?

– Att bygga hus är det största projekt som många gör i sitt liv och förmodligen också den största ekonomiska investeringen. Jag vill att alla ska bli riktigt nöjda och försöker se till att de upplever ett mervärde i bra råd och en hög, trygg kvalitet i hela processen. Att gå in i det färdiga huset och se hur bra det blev är alltid en stor glädje för mig, det är mitt driv.

Har du tillräcklig kompetens för att ta hand om bygget av mitt hus?

– Det kan du känna dig trygg med. Jag har arbetat med byggnation i hela mitt liv. Innan jag började på Götenehus hade jag en egen byggfirma i tio år. Under ett husbygge följer jag ett arbetsflöde till punkt och pricka så att ingen detalj blir glömd. Du kan vara helt lugn, jag har vad som krävs!