Origo

Skönhet skapad ur enkelhet

Johan Danielsson, arkitekt SAR/MSA
Johan Danielsson, arkitekt SAR/MSA

Origoseriens kubistiska arkitektur är inspirerad av 20-och 30-talets modernism och funktionalism. Den sparsmakade och strikta stilen kännetecknas av rena ytor, räta linjer och tydliga kontraster mellan olika material. Det är funktion och form i skön förening. En arkitektur optimerad för framtidens sätt att leva och bo med ljus och rymd som bärande element.

”I Origoserien har jag lagt mycket tid på att hitta en enkelhet i uttrycket. Genomtänkta planlösningar som hjälper dig i vardagen, material som åldras med behag och en design som är tidlös. Det enkla är många gånger svårt att fånga, men ur det enkla kommer skönheten.”

Johan Danielsson, arkitekt SAR/MSA Götenehus

En husserie i nio delar

Origoseriens hus präglas av flera genomtänkta detaljer. Samtliga modeller har ett artikulerat och välkomnande entréparti som karaktäriserar husets personlighet. Flera har formgivits med entréer som fällts in i fasaden, och några har pelare i borstat rostfritt stål som ger entrén en särskild pondus.

Ännu ett kännetecken är en större huskropp som i olika varianter integrerats med en mindre bikropp. Resultatet blir en imponerande dynamik i formspråket mellan det stora och det lilla, en kontrast som även finns i kombinationen puts och trä. Välplacerade glasytor släpper in mycket ljus och gör kontakten med trädgård och utemiljö ständigt närvarande. Andra detaljer är öppna planlösningar, väl tilltagna förvaringsutrymmen och flera entréer som gör det dagliga livet lite smidigare.

Origoserien är en kollektion av hus för ett modernt boende. Nio hus, nio liv.

Beställ broschyren!