Vi bara njuter

Ett våningsplan, sovrum på varsin sida av huset och sällskapsytor i mitten. Familjen i den moderna villan har fått hjälp att skapa sitt eget hus där inom- och utomhusmiljö uppfyller alla drömmar.


Namn Ulf och Carina Dia-Tsi-Tay
Husmodell Kundanpassad Djurås
Bor Strängnäs
Familj Carinas två döttrar
Gör Ulf är läkemedelsförsäljare och Carina psykolog
Intressen Har uppfödning av devon rex-katter. Tränar på gym, spelar golf, umgås med släkt och vänner, går på konserter

”Vi har gått omkring här i ett år och njutit”

På tomten i Strängnäs finns allt som behövs för att leva ett gott liv. Sommartid trivs familjen som allra bäst då de kan nyttja sin egen oas där bad och sol är i fokus. Här krävs inga semesterresor – inte ens besök till stranden. Här går att njuta utan sand i lunchsmörgåsen.

Med en tydlig bild hur drömhuset skulle se ut fastnade Ulf och Carina Dia-Tsi-Tay för Götenehus modell Djurås som de sedan fick hjälp att rita om så att det skulle motsvara parets önskemål.

– Vi tittade runt i olika huskataloger och det som passade oss bäst arkitektoniskt var husmodellen Djurås med sin minimalism och moderna formspråk. Vi gjorde om planlösningen så att vi fick sovrum i ena delen, sällskapsytor i mitten och arbetsrum och master bedroom i andra delen. Vi har även gjort sovrummet större, lagt till ett arbetsrum och klädkammare och ändrat till ryggåstak i mitten av huset. Det var aldrig några problem, Götenehus var väldigt tillmötesgående med våra ändringar säger Ulf.

Huset är köpt som totalentreprenad då paret hellre lägger tid på sådant de tycker är roligt.

– Jag är inte världens händigaste man och tycker att det är bättre att yrkesmän får göra det de är duktiga på. När man bygger ett hus kostar det en del, och då vill man inte ”schabbla till det”.

Det är många val som ska göras i och med ett husbygge och Ulf och Carina bestämde sig för en del tillval utöver grundstandarden. I och med det höll de inte riktigt den budget de satt från början, men det var de medvetna om och kände att det var värt det.

– På golvet har vi valt en snygg ekparkett och i taket sitter spotlights. Jag blev allt lite trött av alla val, men vi hjälptes åt. Det fick ta tid för att vi ville få det så bra som möjligt.

Efter ett år i sitt nya hem blev resultatet bättre än vad familjen kunde föreställa sig.

– Vi har gått omkring här och njutit. Så är det faktiskt! Vi är så nöjda med hur vi planerade det och det finns inget vi känt att vi velat ändra på så här i efterhand.

Utomhusmiljön är väldigt viktig för familjen och efter inflyttning har de låtit bygga en stor altan med pool och spabad, en stenläggning med mur och anlagt en gräsmatta. Dessutom har de grävt ner 120 tujor på tomten. Till sommaren kommer en snickare som ska göra en grind till altanen och ett utekök.

– Sedan är det bara att njuta. Vad mer behöver man?