Tryggt och väldigt roligt

En pampig hall med öppen trapp och takkupa som släpper in ljus på övervåningen blev pricken över i:et. Charlotte Andersson och Peter Fransson tog hjälp för att skapa så bra förutsättningar som möjligt.


Namn Charlotte Andersson och Peter Fransson
Husmodell Djurö med takkupa
Bor Grästorp
Familj En dotter, en nyfödd bebis och en katt
Gör Charlotte är innesäljare för en el och vvs-grossist. Peter är utesäljare för ett annat el- och vvs-företag
Intressen Pyssla i trädgården, middagar och utflykter med vänner och deras barn, träna löpning och gå på gym

”Det har känts tryggt och väldigt roligt att bygga med Götenehus”

Charlotte och Peter föll för huset Djurös utseende när de satt och bläddrade igenom högar av huskataloger.

– Det är lite skånelänga-känsla över det vilket jag gillar. Det känns klassiskt och samtidigt speciellt. Lite annorlunda och lagom stort. Och så tycker jag om de stora fönstren som är 160 centimeter höga, säger hon.

Tanken var från början att bygga ett lösvirkeshus, men när de kom i kontakt med Nils Nilsson, säljare, så tänkte paret om.

– Vi började känna att vi tagit oss vatten över huvudet och han kom som en räddande ängel.

Att ha Nils och även en projektledare som de kunde vända sig till under hela processen var en trygghet.

När paret ville rita in en takkupa på övervåningen var det inga problem, och i och med den öppnades inte bara upp för ljusinsläpp, utan också en möjlighet att förändra planlösningen både på över- och nedervåningen.

– Det var aldrig prat om att saker inte gick att genomföra. Götenehus arkitekt gjorde ett förslag och det här med kupan hade jag och Peter aldrig lyckats rita in själva. Vi ville ha ett vardagsrum uppe och det fick vi nu.

Det var svårt att föreställa sig hur det skulle kännas att vara i huset innan det blev klart, och några saker blev en överraskning – som exempelvis känslan i den pampiga hallen med den öppna trappan.

– Huset blev bättre än vad vi förväntat oss från början. Hallen med trappan känns väldigt lyxig. Det var en bonus, för det hade vi inte sett framför oss.

Tryggheten att ha någon att rådfråga var en positiv erfarenhet. Även den generella känslan av att huset är genuint och ordentligt byggt.

– Vi tycker om att standarden hos Götenehus är lite högre. Det är gedigna materialval som det inte snålats in på. Det som görs blir rejält och är inget hafsverk.

Svåra beslut att ta var när det exempelvis kom till färg på hängrännor och stuprör. Det blev mycket googlande för att få ett slutresultat som Charlotte och Peter kunde känna sig nöjda med.

Något som däremot kändes roligt var kök och badrum.

I och med att Götenehus valt att samarbeta med leverantörer som håller hög standard blev det enkelt att välja inredning.

– Valen ska gå fort ibland och vi blev ivriga att komma framåt, men det finns inget vi ångrat.