Kunder berättar: Småbarnsfamiljen

Varför ska en småbarnfamilj välja Götenehus som husleverantör? Johan och Elin med familj bor i ett nybyggt Götenehus i Källby, en liten ort i Skaraborg. Hör deras tankar om varför vi var rätt leverantör av deras husdröm.

 

Johan, Elin, Charlie och Sam låter projekten ta sin tid. Just nu håller de på att färdigställa trädgården.

– Vi arbetar heltid och har små barn, vilket innebär hämtning och lämning till förskola och struktur för att få en skön fritid tillsammans. På helgerna fokuserar vi på att vara tillsammans. Vi umgås med familjen, grannar och andra vänner. Många barn bor på vår gata och det är fullt med kompisar och aktiviteter. Lika viktigt som att välja rätt hus har det varit att bygga i ett område som är barn- och föräldravänligt. Vi stortrivs.

Vad är allra bäst med ert hus?

– Att det är helt och hållet framtaget enligt våra önskemål när det gäller antal rum, rummens placering och olika funktioner i huset. Ett önskemål som vi hade var att köket skulle vara ett eget rum men ändå integrerat med hall och vardagsrum för att få känslan av stora samvaroytor. Vi prioriterade även garderober, klädkammare och förråd, vilket är fantastiskt nu med tanke på alla saker en barnfamilj samlar på sig.

Varför ville ni bygga nytt hus?

– Vi började faktiskt att leta efter begagnade hus, men hittade inget som vi fastnade för och under den perioden byggde ett par kompisar ett hus på just denna gata, vilket gjorde att vi såg möjligheterna att få exakt vad vi ville ha.

Var det svårt att välja husleverantör?

– Vi gjorde mycket research genom att hämta information från i princip alla hustillverkare. Vi satte oss in i olika planlösningar och besökte flera visningshus. Götenehus erbjöd totalentreprenad, vilket var en förutsättning för att vi skulle klara byggprocessen. Götenehus hade också just den grundstandard som vi var ute efter, med hög kvalitet från början, vilket inte kräver flera tillval och då är det också lättare att veta vad slutkostnaden blir. Vi upplevde det som en stor trygghet under byggtiden.

Fick ni någon hjälp av arkitekten?

– Ja, vi fick många bra tips och ett utmärkt stöd i smått och stort. Till exempel med ljusinsläppet. Vi tog hänsyn till hur solen står under dagen för att få in ljuset i rätt rum. Köket ligger mot nordost för att få in morgonsol, men inte den varma dagssolen. När vi lagar mat på eftermiddagen är det i ett svalt och behagligt kök. Däremot placerade vi vardagsrummet och utgången till altanen i sydväst, vilket gör vardagsrummet till ett ljust och härligt rum att umgås i.

Hur fungerade byggtiden?

– Byggtiden var en ganska stressig period med beslut som skulle fattas och en budget som skulle hållas. Men vi hade en fantastisk projektledare att vända oss till under byggtiden. Mats var ett stort stöd och kom med flera idéer för att resultatet skulle bli precis så som vi tänkt. Vi fick stort förtroende för alla hantverkarna som var mycket kunniga och vi är otroligt nöjda med allt!