Brf Verktygslådan
Område & läge

Historia

Fanna tillhör den äldre delen av Enköping och det var här som den svenska verktygstillverka­ren Bahco tillverkade verktyg redan på slutet av 1800-talet.

År 2009 beslutade kommunen att Fannaområ­det skulle konverteras till bostadsområde med ca 600 bostäder som omfattar både lägenheter, radhus och villor. Då Bahco haft en avgörande betydelse för Enköpings framväxt och fortfaran­de har en stark koppling till stadens identitet beslutade man också att behålla Bahcos tidigare huvudkontor och bygga om det till studentlä­genheter.

Kommunikationer

Vid resecentrum går tåg och buss till de större orterna i regionen och intill finns en kostnadsfri bilparkering. Busslinjen till både Stockholm och Uppsala går med tät och regelbunden trafik. Det finns även busslinjer till Västerås och Arlanda om du önskar. Tåget till Stockholm tar ca 40 minuter och till Västerås ca 20 minuter. Föredrar du ändå att ta bilen tar det inte längre än 1 timme till Stockholm city.

Förskola och skola

Vårt bostadsområde ligger i hjärtat av Fanna. På endast 5-10 minuter tar du dig med cykel till ett flertal förskolor, grundskolor och gymnasiet.

Butiker

När de stora matinköpen ska göras finns det flera alternativ inom några minuters räckhåll. I det stora handelsområdet norr om järnvägen ligger bland annat ICA Maxi, Willys och Lidl. Här finns också ett stort utbud av detaljhandel. Ett stenkast sydväst om Fanna ligger också Stora Coop.

Fritid

Fanna är verkligen ett bekvämt och enkelt område för hela familjen. Här finns närheten till ett flertal sporthallar, badhus, fotbollsplaner och strövområden på endast några minuters cykel­avstånd. För den som spelar golf finns det en 18-håls golfbana på gångavstånd.

Så njut av livet och bosätt dig i Fanna, här kom­mer du att trivas!

Översikt över området som det är planerat att se ut när det står färdigt. Mer info om området finns på www.mittfanna.se.

Här hittar du en 360-gradersvisning av området!

verktygsladan-360vy