Väppeby Park
Område & läge

Bålsta är en levande tätort belägen i Håbo kommun ca 4 mil nordväst om Stockholm. Redan på 1800-talet blev orten något av en centralort och med sin närhet till både E18 och pendeltåg lockar den idag pendlare till och från både Stockholms- och Uppsalaområdet. Håbo kommun har idag kring 20.000 invånare men kommunen är i ett expansivt skede och befolkningsmängden ökar stadigt.

I hjärtat av Bålsta ligger Bålsta centrum. Här finns ett stort utbud av butiker och caféer. Bland annat finns det klädbutiker, mataffärer, sportbutiker, en heminredningsbutik samt optiker. Här finns också vårdcentral, folktandvård, bibliotek, apotek och bank. Centrumområdet står under de kommande åren inför en omfattande omvandling och upprustning. Läs gärna mer på kommunens hemsida www.habo.se.

vappeby-bildspel-17

Skola och omsorg

Bålsta har ett brett utbud av både skola och omsorg. I kommunen finns det hela elva förskolor varav tio ligger i Bålsta. Det finns också sju kommunala grundskolor, tre friskolor samt en grundsärskola. För de äldre barnen finns det ett gymnasium och två fritidsgårdar. I området finns också ett flertal service- och äldreboenden.

Fritid

För den som gillar att röra på sig finns det ett flertal alternativ. Utöver de natursköna strövområden som omger Bålsta så finns det också ett rikt föreningsliv med gymnastik- och sporthall, ishall, simhall, tennishall samt ett flertal fotbollsplaner. I Bålsta finns också Granåsens elljusspår som vintertid är känt för sina fina konstsnöspår. Och inte nog med det, här finns också frisbeegolfbana, slalombacke, utegym samt skatepark!

Kommunikationer

Väppeby Park är perfekt för dig som längtar till en aktiv stad med bra pendlingsmöjligheter. Invid Bålsta centrum ligger ett stort resecentrum med både buss- och tågstation. Här finns också parkeringar för både cykel och bil. Pendeltåget till Stockholm C tar ca 40 minuter, 30 minuter med snabbtåget. Direktbuss finns till både Arlanda och Enköping. Föredrar du att åka med bil är det nära till E18 och därefter ca 45 minuter till Stockholm C och ca 50 minuter till Uppsala.

Åbergs museum

Vårt nyskapade område ligger granne med Åbergs museum. Skådespelaren, regissören och mångsysslaren Lasse Åberg är inte bara välkänd i svensk filmhistoria han är även starkt förknippad med Bålsta.

Muséet som blivit något av ett landmärke för Bålsta omfattar inte bara hans stora samling av Disneymaterial, här kan du också ta del av rekvisita, foton och kostymer från de klassiska Stig Helmer-filmerna, Lasses egna ikoniska konst och varför inte gå vilse i muséets egna tarzandjungel?

I muséet finns det en trevlig restaurang med både lunchservering och kafeteria. Utanför finns det en stor fantasifull lekplats för barn samt grillplats med picknikbord för hela familjen.