Glasbergahöjden
Område & läge

Glasberga Sjöstad har vuxit upp till ett riktigt familjevänligt område med närhet till både stad och natur. Området har en blandad bebyggelse med både villor, kedje- och radhus samt lägenheter. När hela sjöstaden är färdigbyggd väntas ca 600 familjer bo och leva här.

På höjden med utsikt över Glasbergasjön och Glasberga gård ligger vårt nya bostadsområde Höjden. Här bygger vi åtta fristående villor med eget garage i traditionell stil med vackra träfasader, spröjsade fönster och pampiga entréer.

Husen är placerade kring de två vändplanerna vilket skapar en intim bykänsla utan genomfart för bilar. Här kan barnen vistas ute, lära sig cykla, hoppa hopprep eller leka på den egna tomten.

I området finns det gott om gång- och cykelvägar. Vill du ta ett morgondopp eller fiska så finns Glasbergasjön i närheten och utmed sjön finns det också en trevlig promenadstig.

Vid infarten till Glasberga sjöstad ligger en populär förskola med ca 130 platser. I Östertälje finns det två grundskolor F-9, Igestaskolan och Vittra. Vid Östertälje station finns sedan 2014 också en grundskola, F-9.

På andra sidan E4:an ligger Morabergs handelsplats som erbjuder ett stort utbud av service, lunchrestauranger och butiker. Här hittar du bland annat en stormarknad, handelsträdgård, bilservice och mycket annat. Dessutom finns Södertälje centrum i närheten med badhus, hotell, caféer, restauranger, gallerior och allt annat som en stadskärna kan erbjuda. Längtar du trots detta in till Stockholm city så tar det dig ca 30 minuter att åka dit med bil.

Här kommer du och din familj att trivas!