Brf Sjölunda Lycka
Bostäder

Inne i lägenheterna slås man av hur stora de känns. Den öppna planlösningen i kombination med takhöjden på 2.45 meter, skapar luftiga ytor och ett trivsamt ljus.

Bostäderna har nära mellan kök och vardagsrum för att uppmuntra till gemenskap i de sociala rummen. Vidare har genomgående siktlinjer eftersträvats för att skapa god kontakt mellan inne och ute. Viktigt är också en funktionell och genomtänkt förvaringslösning. Badrummet är placerat nära entrén och är utrustat med egen tvättmaskin och torktumlare.

Den höga standarden är genomgående och märks i varje rum. Från vardagsrummets ekparkett och köket med inredning från Vedum och Electrolux, till badrummets Vedumkommod och porslin från Gustavsberg.

Samtliga lägenheter har tillgång till två uteplatser, en med morgonsol och en med kvällssol.

Tack vare husens kvalitets- och miljöcertifiering kan du räkna med en låg energiförbrukning året om.

2 rum och kök – 53 kvm

2 rok 53 kvm

I tvårumslägenheten ligger kök och vardagsrum i fil med en genomgående siktlinje från fasad till fasad. Utsikten till entrésidan och uteplatsen blir på så sätt konstant närvarande i sällskapsrummen. I sovrummet är förvaringen samlad i en garderobsvägg.

3 rum och kök – 67 kvm

3 rok 67 kvm

Trerumslägenheten har ett vinkelkök som ligger tillsammans med vardagsrummet mot ena fasadsidan. Rummet får en fin rymd i och med den öppna planlösningen. Sovrummen är placerade intill varandra och det stora sovrummet har egen klädkammare.

4 rum och kök – 85 kvm

4 rok 85 kvm

I fyrarumslägenheten ligger kök och vardagsrum i två olika väderstreck där en öppen arbetsbänk fungerar som rumsavskiljare mellan de båda rummen. Fördelen med denna lösning är att man kan sitta mer ostörd i vardagsrummet medan det stökas i köket, samtidigt som man får uppleva husets båda sidor. För god och praktisk förvaring finns garderober i sovrummen och klädkammare i hallen.

Arkitektens ord

Staffan Morud på PE Arkitektur i Skövde har tillsammans med Götenehus utvecklat bokonceptet för lägenhetshusen i två plan.

– Det har varit viktigt att skapa en så ljus upplevelse som möjligt, där uteplats alternativt balkong/loftgång i alla lägenheter bidrar till öppenhet och rymd. Kvalitetskänslan ligger naturligtvis i valet av trä som byggmaterial, men också att vi genomgående använder ekparkett i vardagsrum och sovrum, kakel och klinker i badrum, samt vid entré.

Flerbostadshusen i Sjölunda blir ett område där klassiskt utformade byggnader möter loftgångshus och där moderna och gamla material blandas. Trä och sedum kontrasterar mot moderna detaljer som balkongräcke i galvat stål. Vissa entréer nås från loftgångar med gemensamma entrézoner som skapar naturliga möten mellan de boende. Där så är möjligt har nästan alla lägenheter, i och med loftgångarna, uteplatser i två väderstreck.

Färgsättningen har gjorts med naturen som utgångspunkt och fasadpanelen målas i röda och gråa nyanser.

De många grönytorna skapar tillsammans med gatan mindre gårdar och en känsla av luft och rymd i området. Dessa ger utrymme för naturen att växa in i området, och bildar länken till naturen, skogen och Vänern. En lekyta finns i nordvästra delen av området och ett miljöhus för återvinning i anslutning till områdets infart.