Brf Stubbarps Lycka i Viken
Område & läge

stubbarps-lycka-sitplan

Med ett perfekt läge vid kusten, längst söderut i Höganäs kommun, hittar du pittoreska Viken som är en av de större tätorterna i kommunen. Viken karaktäriseras av sina många vackra äldre hus, bland annat korsvirkeshus bevarade från 1600- och 1700-talet. Med fiskelägets charm som grund och närheten till både Höganäs och Helsingborg har det blivit populärt att bosätta sig här.

Som boende i Viken omges du av ett varierande landskap och har nära till den nästan kilometerlånga havsstranden. Den långgrunda sandbottnen är idealisk för sköna bad under som­maren. Söderut ligger Domsten-Viken naturreservat där du kan vandra bland sanddynerna och njuta av en unik kustvegetation med vissa sällsynta inslag.

Vill du ta dig ut i världen är det bara en 12 minuters bussresa till Höganäs och knappt 30 minuter till Helsingborg. Med bil tar du dig enkelt ut på väg 111. För längre resor är det endast 30 minuter till Ängelholms flygplats och ca 90 minuter till Kastrup.

Närområdet

I samhället Viken finns Vikenskolan F-9 med fritidshem. Det finns flera livsmedelsbutiker och konditorier. Fina Vikens havsbad och fritidsbåtshamnen lockar många besökare under soliga sommardagar och varje år anordnas en stor hamnfest. I närområdet produceras många delikatesser – från tomater till lammkött – och det finns även mikrobryggeri och vingård.

Kan det bli bättre?

 

stubbarps-lycka-sitplan-3d-ny3