Brf Åkarps Ängslycka etapp 2
Område & läge

Som boende i Åkarp bor du mitt i den attraktiva Öresundsregionen, nära naturen med en gemytlig atmosfär och blandad bebyggelse i både gammal och ny stil. Med sitt tilltalande läge har orten alltid varit populär, både bland barnfamiljer och den äldre generationen som gärna bor kvar när barnen flyttat hemifrån.

Här får du ett attraktivt läge med närhet till all den service du behöver i form av förskola, grundskola, sportanläggningar och golfbanor, kultur och nöjesliv. Vill man shoppa tar man sig till det närbelägna Burlöv Center som har ett 70-tal butiker och restauranger – det tar bara fem minuter med bil eller tio med cykel.

Under sommarhalvåret tar man sig enkelt till Lomma som lockar med ett härligt strandliv. Den gröna oasen Alnarpsparken ligger även den nära och bjuder på spännande växtlighet från all världens hörn. Parken är ett välbesökt utflyktsmål för picknick och lek, och för den som bara vill ta en promenad och njuta av ljuvlig natur och atmosfär.

Kommunikationer

Åkarp har ett utmärkt pendlingsläge med ca 10 km till både Lund och centrala Malmö. Med bil är du ute på E6 på bara någon minut. Du tar dig till Pågatågsstationen på 10-15 minuter till fots eller på cykel. Tåget tar ca sex minuter till Malmö och åtta minuter till Lund. Tåget tar dig även vidare till Köpehamn och Kastrup eller Helsingborg, Eslöv och Kristianstad.

Busshållplats finns på Lundavägen direkt utanför området med utmärkta bussförbindelser till både Malmö och Lund. Cykelbana både till Lund och Malmö startar precis utanför husknuten.