Fagerslätt
Bostäder

Ljusa, luftiga radhus i två plan

Tvåplanshusen i Fagerslätt består av två hus­kroppar som är förskjutna mot varandra för att skapa en dynamik.

Genomgående siktlinjer från fasad till fasad ska­par god kontakt mellan inne och ute. Den öppna planlösningen i kombination med takhöjden på 2,5 meter genererar luftiga ytor och ett trivsamt ljusinsläpp. Kök och matplats är placerade mot gatan i en öppen planlösning med generösa fönster.

Här finns ett stort vardagsrum med plats för både matplats och tv-hörna med ljus från två håll. Fönster ner till golv ger vardagsrummet mycket ljus och en fönsterdörr ger access till uteplatsen på baksidan. På bottenvåningen finns även en toalett och ett sovrum. Trappans centrala placering i huset ger ett naturligt flöde.

På övervåningen finns två sovrum och ett allrum som enkelt kan göras om till ytterligare ett sov­rum samt en stor toalett med fönster mot baksidan. Från allrummet kommer man ut på balkongen där man kan njuta av kvällssolen.

Vi har valt att placera husen i två grupper om fyra respektive fem hus. På detta sätt skapas ett större mellanrum mellan husen som blir en gemensamhetsyta för de boende i kvarteret.