Kvarteret Åberg
Område & läge

Norra Hamngatan – ett drömläge i hjärtat av Uddevalla

Alla som bor i Uddevalla kommun åker nog in till centrum ibland för att uträtta ärenden eller strosa bland butikerna. Men det är först när du bor mitt i stadskärnan som du verkligen känner av fördelarna och märker hur ditt sätt att leva förändras.

När du bor i Kvarteret Åberg behöver du bara öppna ytterdörren för att befinna dig mitt i det bästa av Uddevalla. Strosa runt på anrika kullerstensgator där unika butiker samsas med mysiga caféer och spännande restauranger. Grusgångarna längs med ån, förbi Hasselbackens vackra grönska och livliga vattenfall, passar lika bra för promenad som joggingrunda. Skulle du bli på utflyktshumör är det bara att hoppa på någon av skärgårdsbåtarna som utgår från hamnen. När det kommer till kvällsaktiviteter finns både Biostaden med sina storfilmer och biografen Frideborg med lite smalare alternativ.

Inom några hundra meter från ytterdörren hittar du all tänkbar service som spar dig både tid och kraft i vardagen. En välsorterad matbutik, systembolag, bank, vårdcentral och apotek. Om någon i familjen går i studietankar är det promenadavstånd till såväl för- och grundskola som gymnasium och högskolan. Skulle du mot förmodan vilja lämna Uddevalla ser du nästan bussterminalen Kampenhof från din balkong. De goda förbindelserna tar dig smidigt runt i staden eller till Göteborg och vidare ut i landet.