Ängby Backe
Bostäder

Hus 1-7

angbybacke-vardagsrum

Souterränghus • 168 kvm • 6-7 rok • Carport och förråd

Detta unika soutteränghus är något utöver det vanliga med det stora och vackra glaspartiet ut mot gatan som skapar ett starkt uttryck. Huset har en naturlig entré under solbalkongen i ett skyddat läge mot sydväst. Entréplanet består av två sovrum och ett stort allrum med fönster mot söder och väster. Om man önskar kan allrummet delas av och man får ytterligare ett sovrum. En stor WC/bad och en funktionell tvätt ligger i en välplanerad del i huset, här finns det gott om förvaring med en stor klädkammare. Önskar man en bastu i WC/bad så är detta redan planerat som tillval.

Överplanet är samvaroplanet, med ett stort härligt vardagsrum med rest invändigt tak som ger rymd. Ett stort fönsterparti är placerat mot gatan och mot söder, vilket skapar ett ljust och ett spännande rum. Balkongen ligger också naturligt placerad i väster med utgång från vardagsrummet. Direkt i anslutning till detta ligger ett stort kök med generösa arbetsytor och bardel ut mot matsalsdelen. Köket har ett funktionellt och härligt ljusintag mellan underskåp och överskåp, vilket ger bra arbetsljus och luftig känsla utan att begränsa förvaringsmöjligheterna. Två sovrum är placerade mot norr för bästa avskildhet, där föräldrasovrummet är riktigt stort med mycket förvaring i garderobsväggen. Sovrummet har också en egen balkongdörr och ljusintag från två håll, vilket ger ett vackert och ljust rum.

Carport och förrådet ligger vid entrégången in mot huset vilket ger en avskildhet mellan fastigheterna och skapar en vacker förgård för varje hus.

Hus 8-14

angbybacke-kok

Souterränghus • 168 kvm • 6 rok • Carport och förråd

Huset har en välkomnande entré med regnskydd. På entréplanet, som i detta fall ligger på det övre planet, kliver man direkt in i en stor hall med bra förvaring som leder blicken rakt igenom huset. I denna sekvensgång ligger köket placerat med direkt anslutning till det vackra vardagsrummet med rest invändigt tak och fönster i flera riktningar för rymd och ljusupplevelse. Även den stora balkongen ligger ansluten i sydväst. Ett föräldrasovrum är placerat på detta plan nära entrén med samma tanke som i hus 1-7.

På nedre plan ligger tre sovrum och det stora härliga allrummet med fönster mot söder och väster. Allrummet har två utgångar till den vackra terrassen. Den ena leder ut under balkongen vilket skapar en mysig och skyddad uteplats.

Carport och förråd är välplacerade för att skapa en vacker och skyddad förgård till varje fastighet. I övrigt är utformningen gällande WC/badrum och tvätt samma som hus 1-7.