Liden
Område & läge

Vacker natur vid Vänerns kant

liden-foto1

Området Liden ligger helt nära Vänerns strand längs med gamla Läckövägen i stadsdelen Tofta/Lockörn, nordöst om Lidköpings stadskärna.

Tofta är ett etablerat bostadsområde med övervägande friliggande villor. Äldre villor har blandats med både bebyggelse från 60- och 70-ta¬len, och även enstaka nyare byggnationer från de senaste åren. Detta ger en fin variation av villor med uppväxta, lummiga trädgårdar. Gatubilden har ett luftigt och ett generöst uttryck med relativt breda och öppna gator, vilket skapar en rymd och volym mellan husen. En praktisk gång- och cykelväg förbinder Lockörn med staden via campingen.

Läget längs sjökanten med Kinnevikens strand inom ett par minuters avstånd gör att området andas sjö och kust. I södra delen ligger ”båtgården” där båtarna förvaras under vinterhalvåret. På denna strand är det populärt att surfa och segla kite. Längre norrut ligger det populära Villabadet men en härlig långgrund sandstrand som är perfekt för badande barn – en slags Lidköpings Riviera.

Precis vid stranden ligger Skogshyddans café – ett populärt sommarutflyktsmål med minigolf och emellanåt sommarkonserter under bar himmel, vilket ännu mer skapar en trivsam miljö.

Följer man strandlinjen längre norrut når man Villa Giacomina-parken med sin gedigna miljö. Parken är unik med många vackra träd och det gamla lusthuset på höjden över viken. Parken är ett lufthål mellan bostadsområdena – en perfekt plats att hinna lyssna på fåglarna och hämta andan.

Ännu lite längre norrut längs strandpromenaden övergår vägen till en stig, och man når de små enskilda vikarna som ligger inkilade mellan granitbergets formationer.

Detta är en unik plats och möjlighet att bo i ett nybyggt hus!

 

liden-sitplan