Liden
Bostäder

Hus 1-9

liden-hus1-9

2-planshus • 144 kvm • 5-6 rok samt terrasstak • Carport och förråd

Ett stort och ståtligt hus med öppna ytor, ljus och kontakt med viken. I det funktionella och öppna entréplanet ligger de sociala ytorna – vardagsrum, matsal och kök i vinkel – med groventrén placerad i anslutning till köket via tvätten. Det trevliga vardagsrummet har fönster mot tre håll och släpper in mycket och välgörande dagsljus.

Matsalen har tre ljusintag och kontakt med den södra terrassen. Ett extra litet arbetsrum eller gästrum kan man om man så vill skapa i den norra delen i vardagsrummet.

På övre planet ligger den privata delen med tre sovrum, wc/d och ett härligt stort allrum/lekrum. Rummet har fönster i två riktningar och även en vacker fransk balkongdörr mot Kinneviken i öster. På så sätt kan man få en glimt av vattenspegeln och höra vågsvallet nere vid stranden.

Fönster och öppningar är mindre mot norr än söder, vilket skapar skydd mot grannen och öppnar upp mot södersolen. Huset har ett terrasstak med en avskärmning mot norr som kan glasas in och bli ett vackert uterum. Carport med förråd skapar en vacker grändkaraktär vid entrén.

Hus 10-12

liden-hus10-12

2-planshus • 136 kvm • 5-6 rok • Carport och förråd

Ett hus med välkomnande entré och planlösning med cirkulation. Den vackra och balanserade entréfasaden är byggd med en utskjutande entré­del som ”möter” besökaren och skapar ett vackert skydd vid entrédörren. Huset har en kvadratisk plan med den offentliga delen på entréplanet och den mer privata på det övre planet. Husets form bjuder på två härliga terrasslägen, varav en helt avskild på södersida och den andra mot väster.

Entréplanet är öppet och ljust med fönster och ljusintag från tre väderstreck som skapar spännande upplevelser. Vardagsrummet är stort och har full kontakt med matsalen och köket. Om ett extra rum önskas på detta plan, kan biblioteksdelen avskiljas med en vägg.

På övre planet ligger tre sovrum, wc/ bad och allrum. Det stora föräldrasovrum­met är här utrustat med flera fönster mot två väderstreck och även en vacker fransk balkongdörr över entrén. Rummet har också en mycket generös och extra djup garderobsvägg som möjliggör en bra förvaring av kläder.

Hus 13-18

liden-hus13-18

1-planshus • 116 kvm • 5 rok • Carport och förråd

Ett atriuminspirerande hus med en stark och modern arkitektur som vänder sig mot dagsljuset. Huset utstrålar framtid och är mycket genomarbetat in i minsta detalj för att skapa ett boende av högsta nivå. Entréfasadens utformning ger ett skydd mot regn och vind, men skärmar även av mot grannen i norr.

När man går in i huset upplever man en siktaxel rakt igenom huset till vardagsrummet och den skyddande solterrassen på trädgårdssidan.

Den centrala umgängesdelen är mycket mer öppen med kök, bardisk, matsal och vardagsrum. Det är här man umgås och har roligt med vänner och familj, och vi har maximerat upplevelsen med invändigt rest tak som sträcker sig mot det höga glaspartiet i söder. Detta ger både ljus och rymd till rummet som även har fönster i två andra riktningar.

Längst in i huset ligger föräldrasovrummet, avskilt från de övriga två sovrummen. Detta är utrustat med eget badrum och klädkammare och till och med en egen lyxig förhall.

Hus 19-24

liden-hus19-24

2-planshus • 130 kvm • 5 rok • Carport och förråd

Detta är ett mycket välplanerat och funktionellt hus med spännande upplevelser på en relativt begränsad yta och upplevs som större än det är. Den starka karaktären med spännande fönstersättning ger ljusa rum.

Innanför den centralt placerade entrén ligger vardagsrummet mot väster, matsalen rakt fram mot söder och köket mot öster med möjlighet till en mindre matgrupp. Groventrén/ tvätt ligger i anslutning till köket och trappan ligger placerad nära entréhallen på ett sätt som avskärmar entrén från vardagsrummet. Undertill finns ett smart förrådsutrymme.

Övre plan är utformad med tre sovrum, wc/d och ett härligt allrum. Föräldrasovrummet har fönster i två riktningar som ger extra ljus och utblickar, samt en stor och funktionell klädkammare med fönster. I båda planen har vi planerat dubbla fönster i hörnen in i vissa rum för att släppa in extra mycket ljus!