Brf Norreholms Lycka
Område & läge

Södra Sandby har ett centrum som erbjuder ett rikligt utbud av diverse butiker – allt från mataffär till pizzeria, frisör, apotek, bygghandel och bank. Även vårdcentral och tandläkare finns på orten.

Flera förskolor och skolor finns i Södra Sandby – Österskolan F-3, Byskolan F-6, Uggleskolan F-6 och Killebäckskolan 4-9.

Hälsa och motion

När det kommer till hälsa och välmående så har orten ett utbrett och aktivt föreningsliv. De ledande idrottsföreningarna i byn är Södra Sandby IF och Hardeberga BK. Båda föreningarna driver fotbollsverksamhet men SSIF erbjuder även friidrott. Skånes största innebandyförening finns också i byn och heter SödraDal.

Längs det milslånga Hardebergaspåret, från centrala Södra Sandby till Mejeriet i Lund, har det blivit lättare och roligare att motionera. Sommartid kan man passa på att besöka Sandbybadet centralt i orten.

Natur och rekreation

Linnebjer är ett naturreservat strax utanför Södra Sandby som till största delen består av skog. Utanför skogen öppnar hästbetesmarker upp sig och ger en fantastisk utsikt över fälten mot Flyinge samt sluttningarna mot Kävlingeån. Söder om orten finner du Rögle dammar där man kan fiska från fem olika dammar. Skrylle är vida känt och är ett härligt motions- och rekreationsområde. Här finns bastu och omklädningsrum, elljusspår och motionsslingor från 800 m upp till 10 km.

norreholmslycka-sitplan