Brf Utgårdens Lycka
Bostäder

Lägenheterna

utgardenslycka-bildspel5

Den öppna planlösningen i kombination med takhöjden på 2,45 meter skapar luftiga ytor och ett trivsamt ljusinsläpp. Lägenheterna upplevs som stora och ljusa, oavsett om de består av två, tre eller fyra rum och kök.

Vi har gestaltat lägenheterna utifrån några grundläggande kvaliteter. Bostaden har till exempel nära samband mellan kök och vardagsrum för att uppmuntra till gemenskap i de sociala rummen. Dessutom har vi eftersträvat genomgående siktlinjer från fasad till fasad för att skapa god kontakt mellan inne och ute. Viktigt är också en funktionell och genomtänkt förvaringslösning.

Den höga standarden är genomgående och märks i varje enskilt rum. Från ekparketten i vardagsrummet och Vedumköket med vitvaror från Electrolux, till badrummet med inredning från Vedum, porslin från Gustavsberg och egen tvättmaskin och torktumlare.

Samtliga lägenheter har tillgång till uteplatser. Till varje bostad hör förråd samt ett gemensamt miljöhus. Parkering finns att hyra.

Tack vare husens kvalitets- och miljöcertifiering kan du räkna med en låg energiförbrukning året om.

2 rum och kök, 54 kvm

I tvårumslägenheten ligger kök och vardagsrum i fil med en genomgående siktlinje från fasad till fasad.  Utsikten till entrésidan och uteplatsen blir på så sätt konstant närvarande i sällskapsrummen. I sovrummet är förvaringen samlad i en garderobsvägg med skjutdörrar.

2 rum och kök med ingång på gaveln, 54 kvm

I denna tvårummare ligger kök tillsammans med vardagsrum. Entrén är förlagd lite mera privat mot gaveln och har en klädkammare i anslutning ingången. I sovrummet är förvaringen samlad i en garderobsvägg.

3 rum och kök, 68 kvm

Trerumslägenheten har ett vinkelkök som ligger tillsammans med vardagsrummet mot ena fasadsidan. Rummet får en fin rymd i och med den öppna planlösningen. Sovrummen är placerade intill varandra och i entrén finns en klädkammare.

4 rum och kök, 82 kvm

Fyrarumslägenheten har ett större kök som ligger tillsammans med vardagsrummet mot ena fasadsidan. Rummet får en fin rymd i och med den öppna planlösningen. I det stora sovrummet finns praktiska skjutdörrsgarderober och kopplat till entrén finns en rejäl klädkammare. Denna lägenhet har även ett extra WC nära de två mindre sovrummen.

 

Radhusen

utgardenslycka-bildspel7

Tvåplanshus 110 kvm, 4-5 rum och kök

I detta hemtrevliga hus är det enkelt att umgås med vänner, laga mat tillsammans, pyssla och läsa läxor med barnen.

I entrén möts man av ett tåligt klinkergolv. Väggarna är vitmålade och ekparketten är genomgående för sovrum, vardagsrum och kök vilket ger ett stilrent och gediget intryck.

Köket har härliga arbetsytor och gott om förvaring i lådor och skåp. Vitvarorna är av hög kvalitet och kommer från Electrolux, och mellan bänkskiva och väggskåp sitter ett stänkskydd av kakel. Intill köket ligger det stora vardagsrummet med direkt tillträde ut till trädgården.

Wc/dusch/tvätt är helkaklat och utrustat med svensktillverkad inredning från Vedum.

Via den centralt placerade trappan når man övervåningen med tre sovrum och ett allrum med möjlighet att få ett fjärde sovrum, alternativt ett stort allrum samt wc/dusch. Här kan man välja till badkar eller duschhörn om man önskar.

Baksidan har en altan med trätrall ut mot trädgården. Varje hus har även ett förråd på ca 5 kvm och egen parkering precis utanför entrédörren.

Bostaden har låga driftskostnader och värms upp med vattenburet system med golvvärme på nedre plan och radiatorer på övre plan. Götenehus energieffektiva byggsystem gör att husen ligger långt under de nationella kraven på energiförbrukning.

Till varje bostad hör förråd samt ett gemensamt miljöhus. En biluppställningsplats hör till varje radhus.