sparreholm-modernt-gotenehus

Götenehus
Sparreholm

Spännande arkitektur med mycket rymd och marin känsla

Ett stort hus med modern design och plats för många. Innanför entrén på ena gaveln ligger en toalett med dusch och ett klädvårdsrum som också kan nås utifrån via groventrén. Det funktionella köket med matplats och bardisk har integrerats med vardagsrummet i en öppen planlösning. I detta rum flödar dagsljuset in via de stora fönsterpartierna. Här finns ett burspråk som är öppet upp till övre plan och har två dörrar ut mot trädgården. Även köket har en dörr ut. Här nere finns också ett rum för gäster, arbete eller hobbyaktiviteter. På övre plan är taket rest och den högsta punkten är över fyra meter. Detta skapar en härlig rymd i det gemensamma allrummet. Här uppe finns också ett badrum, en klädkammare och fyra sovrum. Det största har en charmig fransk balkong ut mot trädgården. Entréplanet har en takhöjd på 2,7 meter.

Planritningar

Fasader

sparreholm-fasader