djuras-modernt-gotenehus

Götenehus
Djurås

Minimalism med modernt formspråk

Huset har en strikt och boxliknande karaktär. Framsidan är relativt stängd medan de stora glaspartierna på baksidan öppnar upp mot trädgården eller kanske havsutsikten. Vid entrén ligger ett klädvårdsrum med praktiskt förråd. Mitt i huset finns det stora beredningsköket som via en köksö är integrerat med det stora vardagsrummet. I glaspartierna finns lyftgliddörrar som gör det lätt att sudda ut gränsen mellan ute och inne. Ena delen av huset har två sovrum med klädkammare och en toalett. Andra delen har ett större sovrum med två klädkammare och ett badrum med hörnbadkar. Detta rum har också gliddörrar ut mot trädgården. Alla sovrum har snedställda väggar som ger rummen spännande asymmetriska ytor.

Planritningar

Fasader

djuras-fasader