bostadsprojekt

Kunder berättar

Agneta och Ewert ägde tidigare ett jordbruk med många underhållskrävande fastigheter. Sedan 2010 bor de i ett av våra attraktiva projektområden i Nordskog i Källby, helt nära Vänerns strand. Huset är byggt i ett plan och består av 127 välplanerade kvadratmeter. Här berättar de om hur de upplevde köpet av ett projekthus från Götenehus.

 

Varför ville ni ha ett nytt hus?

– Vi vill ha ett enkelt och bekvämt pensionärsliv då vi kan ägna oss åt sådant vi trivs med snarare än sådant vi måste. För oss är det viktigt att leva nära naturen, så området ligger perfekt ur vår synvinkel. Den inglasade uteplatsen tillåter oss att känna uteluften i en skön miljö även när det egentligen inte är uteväder. Vi valde Götenehus för att det är en lokal husbyggare med goda rekommendationer.

Har ni ändrat något i husets ursprungliga ritning?

– När man har vant sig vid förvaringsmöjligheterna som finns i en stor jordbruksfastighet är det en utmaning att flytta in i ett bostadshus av den här storleken. När vi såg ett motsvarande hus färdigproducerat upptäckte vi att det saknades tillräckligt mycket utrymme för garderober. Visst är det bra att rensa ut men vi behövde mer förvaringsutrymmen både inne och ute, samtidigt som vi ville ha garageplats för varsin bil istället för en carport.

– Allt detta ordnade Götenehus för oss, plus att man föreslog ett mindre gårdsförråd vid tomtgränsen med en sammanhängande vägg med överskjutande tak. Detta sammantaget har gjort att vi verkligen uppskattar den hjälp och de uppslag som företaget gett oss.

Hur fungerade byggprocessen?

– Byggtiden upplevde vi som kort och effektiv. Vi hade hela tiden god kontakt med byggfirman och deras anställda. Vi bodde tillfälligt alldeles i närheten, vilket gjorde att vi kunde ha täta kontakter med byggarna. Det färdiga resultatet är till vår fulla belåtenhet.